Beregningsmetode for sytrådsforbruk

Metoden for å beregne mengden sytråd.Med økningen i prisen på tekstilråvarer, stiger også prisen på sytråd, spesielt high-end sytråd.Imidlertid er de nåværende metodene for å beregne mengden sytråd som brukes av klesfirmaer for det meste estimert basert på produksjonserfaring.De fleste bedrifter oversuppler ofte med sytråd, åpner for tilbud og innser ikke verdien av sytrådshåndtering.

1. Beregningsmetode for sytrådsforbruk
Beregningen av mengden sytråd oppnås ved den vanlige estimeringsmetoden av bedrifter, det vil si at lengden på stinglinjen måles gjennom CAD-programvaren, og den totale lengden multipliseres med en koeffisient (vanligvis 2,5 til 3 ganger) den totale lengden på stingen).
Stingforbruk for et klesplagg = summen av stingforbruket for alle deler av plagget × (1 + slitasjerate).

Beregningsmetoden kan ikke nøyaktig finne mengden sytråd.Det er to vitenskapelige metoder for å beregne mengden sytråd:

1. Formelmetode
Prinsippet for formelmetoden er å bruke den matematiske geometriske kurvelengdemetoden for stingstrukturen, det vil si å observere den geometriske formen til spolene som er krysskoblet i symaterialet, og bruke den geometriske formelen til å beregne forbruket av en løkkelinje.

Beregn lengden på en stingløkke (inkludert stingløkkelengden + trådmengden som brukes i skjæringspunktet mellom masken), og konverter den deretter til antall sting per meter søm, og multipliser den med den totale stinglengden av plagget.

Formelmetoden integrerer faktorer som stingtetthet, symaterialetykkelse, garnantall, overlockspaltebredde og stinglengde.Derfor er formelmetoden en mer nøyaktig metode, men den er relativt komplisert å bruke.Spesifikasjoner, stiler, syteknikker, tykkelse på symateriale (grå klut), trådantall, stingtetthet osv. er svært forskjellige, noe som medfører for mye ulempe for beregninger, så bedrifter bruker det i utgangspunktet ikke.

2. Sting-linje lengdeforhold
Sting-linjelengdeforhold, det vil si forholdet mellom stinglengden til sysømmen og lengden på den brukte sømmen.Dette forholdet kan bestemmes i henhold til faktisk produksjon eller beregnes i henhold til formelmetoden.Det er to testmetoder: stinglengdemetoden og stinglengdemetoden.
Fikseringsmetode for suturlengde: Før du syr, mål en viss suturlengde på pagodelinjen og merk fargen.Etter å ha sydd, mål antall sting som dannes av denne lengden for å beregne lengden på sømmen per meter.Linjeforbruket til sporet.
Sy stinglengdemetode: bruk først symaterialer med forskjellig tykkelse til å sy, klipp deretter ut delen med bedre stingform, demonter sømmene forsiktig, mål lengden eller vei vekten, og beregn deretter hvor mye tråd som brukes per meter søm (lengde eller vekt).

2. Betydningen av nøyaktig beregning av dosering:
(1) Mengden sytråd som brukes er en viktig faktor for bedrifter å beregne kostnadene ved klesproduksjon;
(2) Beregning av mengden sytråd som brukes kan redusere avfall og etterslep av suturer.Å redusere mengden sytråd kan spare selskapets lagerområde og redusere lagerpresset, og dermed redusere produksjonskostnadene og maksimere fortjenestemarginene;
(3) Gjennomføring av vurdering av sytrådforbruk kan forbedre ansattes bevissthet om syspesifikasjoner og kvalitet;
(4) Ved å beregne mengden sytråd, kan arbeidere bli påminnet om å bytte tråd i tide.Når søm ikke er tillatt i åpne sømmer som jeans, bør mengden tråd som brukes nøye beregnes for å redusere overskuddet av sømmer forårsaket av utilstrekkelig søm, og dermed forbedre produktiviteten;
Fordi "sting-til-linje-lengdeforholdet" er relativt enkelt å beregne mengden sytråd, og beregningsresultatet er nøyaktig, er det mye brukt i klesprodusenter.

3. Faktorer som påvirker mengden sytråd
Mengden sytrådforbruk er ikke bare nært knyttet til stinglengden, men også nært knyttet til faktorer som tykkelsen og vridningen av selve sytråden, strukturen og tykkelsen på stoffet, og stingtettheten under syprosessen. .

Den faktiske variasjonen og fleksibiliteten gjør imidlertid at beregningsresultatene for sytråd har et stort avvik.Andre viktigste påvirkningsfaktorer er:
1. Elastisiteten til stoff og tråd: Både symaterialet og suturen har en viss grad av elastisitet.Jo større elastisk deformasjon, jo større innflytelse på beregningen av suturmengden.For å gjøre beregningsresultatene mer nøyaktige, er det nødvendig å legge til korreksjonskoeffisienter for justeringer for tykke og tynne grå stoffer med spesielle organisasjonsstrukturer og suturer av spesielle materialer.
2. Produksjon: Ved et stort produksjonsvolum, ettersom kompetansen til arbeidere gradvis øker, vil tapsandelen bli relativt redusert.
3. Etterbehandling: Vasking og stryking av tekstiler eller plagg vil forårsake problemer med krymping av plagget, som må økes eller reduseres på passende måte.
4. Ansatte: I prosessen med å bruke suturer, på grunn av de ulike driftsvanene til ansatte, forårsakes menneskelige feil og forbruk.Forbruket bestemmes i henhold til teknisk status og faktisk erfaring fra fabrikken, og dette avfallet kan reduseres gjennom korrekt driftsveiledning.
Konkurransen i klesbransjen blir stadig hardere.Bedrifter bør ha en egnet metode for beregning av sytråd for å hjelpe til med å administrere sytråden og gi en referanse for å spare produksjonskostnader.


Innleggstid: Apr-01-2021